ВажливеНаука

Вчені виявили планету, на якій може бути життя

Вчені з NASA оголосили про існування планети, яка може бути повністю вкрита водою і до того ж там виявлено ознаки можливого життя. Про це повідомляє The Guardian.

Дослідники назвали екзопланету K2-18 b, вона обертається навколо холоднішої і меншої за Сонце зірки на відстані в 120 світлових років від нас.

Її діаметр у 2,6 раза більший за діаметр Землі, при цьому планета у 8,6 раза більша за Землю за масою. Вона також розташована біля своєї зірки в так званій зоні населеності. Це означає, що на цій планеті є умови для того, щоб існувала рідка вода.

Крім того космічне агентство заявило, що його спостереження за хімічним складом атмосфери планети передбачають можливість існування океанічного світу.

“Достаток метану та вуглекислого газу, а також брак аміаку підтверджують гіпотезу про те, що під багатою воднем атмосферою в K2-18 b може існувати водний океан”, – йдеться в повідомленні.

За словами вчених, на цій планеті помічені й молекули диметилсульфіду, (DMS), яка на Землі виробляється лише живими організмами. Однак ці дані ще потрібно підтвердити.

Тож недалека від нас планета може бути океанічним світом, який до того ж може бути населеним. Але вчені з обережністю підходять до отриманих результатів, тому що потрібно провести ще кілька спостережень за K2-18 b, щоб отримати більше інформації про планету.

Раніше повідомлялося, що астрономи відкрили екзопланету, схожу на Татуїні, як у вигаданому світі Люка Скайуокера з Зоряних війн.