ВажливеПолітика

Про ефект від наданої Україні допомоги США говорити надто рано – Пентагон

Ефект на полі бою від наданого Україні фінансування від США поки що “надто рано” оцінювати. Потрібен час, щоб Київ зміг отримати деякі з виділених можливостей. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє Голос Америки.

Він заявив, що розмовляє з українським колегою Умєровим тримаючи на контролі найважливіші потреби.
“Важко повернути час, але я вважаю, без цієї допомоги Україні було б дуже важко захищатися від переважаючої сили, яка є в росіян”, – сказав міністр.

За його словами, допомога Ірану та Північної Кореї дозволили Росії “підвестися на ноги” після втрат, яких вона зазнала від Збройних сил України.

“У певний момент Росія зазнала значних втрат через дії, які здійснила Україна та її Збройні сили. Вони завдали значних втрат російським силам, знищили велику кількість їхньої техніки. Також ми бачили, як Росія залучила Північну Корею, яка надала досить багато боєприпасів і ракет. Безпілотники, надані Іраном, справді допомогли, і почали трохи переломлювати ситуацію для Росії”, – пояснив голова Пентагону.

Він додав, що без допомоги КНР Росія не змогла би налагодити військову промисловість.

“Тому ми залучаємо правильні канали, щоб підкреслити нашу серйозну стурбованість щодо КНР та інших, які надають таку підтримку”, – підсумував Остін.