ВажливеПолітика

США непохитні у своїй підтримці України – Остін

Сполучені Штати Америки залишаються союзниками України і мають намір допомогти Україні створити армію, яка зможе дати відсіч Росії у майбутньому. Про це у понеділок, 11 грудня заявив глава Міноборони США Ллойд Остін у Національному університеті оборони у Вашингтоні, представляючи українського лідера Володимира Зеленського, який 11 грудня прибув із візитом до Штатів.

Він нагадав, що США з початку повномасштабного вторгнення виділили понад 44 млрд доларів на допомогу Україні, згуртували “історичну коаліцію” з приблизно 50 союзників і партнерів, які надали допомогу Україні більш ніж на 37 млрд. доларів.

“Можливості нашої коаліції мають вирішальне значення на полі бою. Україна повернула собі більш ніж половину території, захопленої Росією з лютого 2022 року. А російська армія неабияк ослаблена. Ви знаєте, Путін намагався деморалізувати український народ. Натомість він деморалізував російську армію”, – заявив Остін.

Він заявив, що Штати сповнені рішучості допомогти Україні боротися за захист своєї території та своїх громадян, а також стримувати Росію від будь-якої подальшої агресії, зокрема проти союзників НАТО.

Глава Пентагону підкреслив, що якщо не дати відсіч агресії Кремля сьогодні і не зупинити інших потенційних агресорів, то це викличе ланцюгову агресію у світі.

“Америка буде у більшій безпеці, якщо ми дамо відсіч агресивній путінській Росії”, – заявив він.

Президент України Володимир Зеленський виступив перед представниками Національного університету оборони США.

Президент України Володимр Зеленський прилетів до США, де зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.