ВажливеСоціум

Україна отримала $2,3 млрд на відновлення і захист об’єктів енергетики

Україна вже отримала від міжнародних партнерів $2,3 млрд на відновлення і захист об’єктів енергетики. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду, передає Укрінформ.

“Разом уряд України та держави-союзники спрямували на відновлення та захист енергетики 2,3 млрд доларів. Це, зокрема, кошти Світового банку, Європейського інвестиційного банку, ЄБРР, Євросоюзу, США, Японії, Північної екологічної фінансової корпорації, USAID та інших наших партнерів”, – йдеться в повідомленні.

Шмигаль додав, що триває системна робота щодо захисту стратегічних об’єктів енергетики. На позаминулому засіданні Кабмін виділив додаткові 9,7 млрд грн на захист критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору.

“Ми робимо проєкти, які ніхто ще у світі не робив. За тижні встановлюємо та ремонтуємо те, на що в інший час ішли б місяці або навіть роки. Дякую нашим інженерам, енергетикам, будівельникам за цю надзвичайну роботу”, – наголосив прем’єр.

Раніше повідомлялося, що Центренерго облаштовує захисні споруди навколо ТЕС, які мають убезпечити станції від російських атак.