ВажливеСоціум

Енергосистема вистоїть взимку – Укренерго

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький заявив, що українська енергосистема вистоїть цієї зими. Про це він сказав під час брифінгу.

“Ми не обіцяємо легкої зими, але точно впевнені, що українська енергосистема вистоїть. Ми будемо мати більш щільну систему ППО, ніж станом на жовтень-вересень минулого року – це плюс”, – сказав Кудрицький.

Він зазначив, що Україна має досвід боротьби з масованими ракетними й дроновими атаками, досвід балансування системи в таких екстремальних умовах.

“Звичайно, що ми будемо починати наступний опалювальний сезон маючи менший запас міцності в енергосистемі, ніж минулого року. Відновити на 100% всі ці пошкоджені об’єкти за декілька місяців неможливо. Але точно можу сказати, що ми увійдемо в опалювальний сезон максимально готовими”, – підкреслив Кудрицький.

За його словами, не зупиняється ні на мить підготовка до опалювального сезону. Вже виконано від 60% до 80% робіт залежно від типу енергооб’єктів. Особлива увага приділяється захисту обладнання та координації дій влади, енергетиків та споживачів під час надзвичайних ситуацій, викликаних можливими обстрілами.

Нагадаємо, напередодні енергосистемі знову знадобилася допомога ЄС. Споживання електроенергії в Україні трималося на максимумі.