ВажливеНаука

Поблизу Антарктиди вчені виявили новий вид морських істот

Дослідники, що вивчають океан недалеко від Антарктиди, виявили новий вид морських істот. Їх знайшли на глибині від 65 до 1170 метрів. Про це повідомляє Insider.

The Antarctic strawberry feather – істоти з 20 так званими “руками”, які можуть досягати 20 см завдовжки. Офіційна назва нововідкритого виду – Promachocrinus fragarius.

Новий вид належить до класу Crinoidea, до якого входять морські зірки, морські їжаки, піщані долари та морські огірки, і є різновидом морської лілії.

За словами професора морської біології Університету Каліфорнії в Сан-Дієго Грег Роуз, круглі опуклості на тілі зірки розташовані там, де мають бути вусики – менші щупальцеподібні струни, що стирчать із основи, але вони були видалені, щоб показати точки кріплення.

Він також додав, що вусики мають крихітні пазурі на кінці, які використовуються, щоб триматися за морське дно. Так звані руки – довші та схожі на пір’я, допомагають істоті рухатися.

Завдяки цьому відкриттю дослідники можуть додати вісім видів до категорії антарктичних морських лілій, додавши чотири нові відкриття, які спочатку вважалися окремими видами.

“Отже, ми перейшли від одного виду з 20 руками до восьми видів – шести з 20 руками і двох з 10 руками під назвою Promachocrinus”, – сказав Роуз.

Раніше повідомлялося, що вчені в Австралії виявили новий вид акул зі схожими на людські корінними зубами.