ВажливеПолітика

Британія передала Україні обладнання для безпеки зернового коридору

Україна отримала від Гідрографічного управління Великобританії геодезичне обладнання та картографічне програмне забезпечення для забезпечення в морі. Про це повідомляється на сайті уряду Британії.

Згідно із повідомленням, Державна гідрографічна служба України отримає обладнання на суму 1,6 мільйона фунтів стерлінгів (понад 2 млн доларів).

Воно допоможе забезпечувати безпеку морів навколо України та підтримувати комерційне судноплавство в умовах триваючих російських атак.

Зазначається, що обладнання, яке включає два повноцінні однопроменеві ехолоти і дві системи багатопроменевих ехолотів, які будуть використовуватися для проведення гідрографічних досліджень. Під час цих досліджень збираються точні дані про морське дно і морське середовище. Потім дані можна обробляти і використовувати для створення і підтримки морських карт і навігаційної інформації для забезпечення більш безпечної навігації в цьому районі.

Обладнання дасть змогу створювати навігаційну інформацію та морські карти, що містять інформацію про безпеку. Судна, що прямують через українські води, можуть використовувати це для планування безпечного маршруту, зокрема через будь-який гуманітарний зерновий коридор.

Поряд з обладнанням і програмним забезпеченням Державній гідрографічній службі України було запропоновано навчання на спеціалізованих курсах, які проводять Гідрографічне управління Великої Британії та Королівський флот.

Навчання допоможе розвинути необхідні навички для ефективного використання подарованого обладнання.

Раніше повідомлялося, що літаки Королівських ВПС Великобританії почали патрулювати акваторію Чорного моря, щоб стримати Росію від ударів по суднах, які перевозять українське зерно.