ВажливеПолітика

Ердоган натякнув на завершення політичної кар’єри

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що цьогорічні місцеві вибори 31 березня будуть останніми в його політичній карʼєрі. Про це повідомляє Reuters.

“Для мене це фінал, згідно з мандатом, наданим законом, це мої останні вибори. За результатами виборів буде передача спадщина моїм братам і сестрам, які прийдуть після мене”, – сказав турецький лідер.

Ердоган не бере участі у виборах безпосередньо, проте боротьбу за владу веде його Партія справедливості та розвитку. Постає питання, чи зможе очолювана політсила перемогти опозиційних кандидатів в Анкарі та Стамбулі.

Ердоган перебуває при владі в Туреччині понад 20 років. У 2003 році його вперше обрали прем’єр-міністром, а у 2014 році він став президентом, після чого двічі переобирався. Повноваження Ердогана мають закінчитися у 2028 році.

Нагадаємо, Ердоган заявив, що Туреччина готова прийняти у себе мирний саміт щодо урегулювання війни в Україні, до якого буде залучено й Росію. Президент Володимир Зеленський відповів, що Україна не бачить представників Росії на цьому саміті.