ВажливеПолітика

Німецькі “Зелені” закликали турків у Німеччині голосувати проти Ердогана

Німецькі “Зелені” відкрито закликали громадян Туреччини у Німеччині, які голосуватимуть на майбутніх турецьких виборах, підтримати опозицію задля “шансу на демократію”. Про це повідомляє Spiegel.

“На цих парламентських і президентських виборах, після років авторитарного лідерства президента Ердогана, є реальний шанс розвороту до демократії та верховенства права… Закликаємо усіх, хто проживає у Німеччині і має право голосу на виборах у Туреччині 14 травня, взяти участь у голосуванні та зробити внесок у демократичні зміни”, – йдеться у рішення виконавчого комітету партії федерального рівня.

У ньому також жорстко критикують внутрішню політику Ердогана, закликають випустити усіх політв’язнів та почати мирний процес щодо курдського питання.

“Зелені” наголошують, що серйозно говорити про вступ Туреччини до ЄС (нагадаємо, Туреччина багато років є країною-кандидатом) можна буде лише за умови, що країна зробить радикальний розворот до демократії та верховенства права.

Нагадаємо, 14 травня у Туреччині пройдуть президентські і парламентські вибори, на яких 69-річний Ердоган змагатиметься зі спільним кандидатом від опозиції Кемалем Киличдароглу.

Минулого тижня, нагадаємо, Ердоган змушений був на кілька днів призупинити участь у заходах передвиборчої кампанії через стан здоров’я.