ВажливеПолітика

Борис Джонсон пояснив, чому не варто боятися повернення Трампа

Експрем’єр Британії Борис Джонсон вважає, що повернення Дональда Трампа до Білого дому боятися не варто.

“Щодо Трампа я не настільки песимістичний. Я не думаю, що будь-який президент Сполучених Штатів Америки може дозволити Путіну перемогти в Україні. Я просто не бачу такої можливості”, – сказав Джонсон у інтерв’ю Європейській Правді.

Він закликав пригадати, що Трамп був першим президентом США, хто надав Україні серйозну зброю – Джавеліни, які виявилися дуже важливими в битві за Київ.

Також Джонсон пригадав, що Трамп здійснив найбільшу висилку російських дипломатів.

“Він викинув з країни 60 російських дипломатів. Це набагато більше, ніж ми очікували. Тому ось що я хочу сказати: американська внутрішня політика є складною. І далі дорогою до виборів вона буде складною, багато людей будуть робити різні заяви. Але коли дійде до справи, то важитимуть інтереси Сполучених Штатів Америки. А інтерес США полягає у підтримці України, у підтримці демократії, у запобіганні агресії. Для цього є багато очевидних причин. А ще я впевнений, що інтерес Дональда Трампа не полягає у тому, щоби всі вважали, що його переміг Путін”, – сказав Джонсон.

Нагадаємо, що Дональд Трамп на передвиборчому заході розповів, як погрожував союзникам по НАТО “заохотити Росію” до агресії проти них, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку.

Тоді президент Європейської ради Шарль Мішель сказав, що такі заяви служать лише інтересам глави Кремля Володимира Путіна.