ВажливеСоціум

“Вбивця дронів”: Австралія передала Україні комплекси Slinger

Австралійська компанія виготовила і передала Україні систему-вбивцю дронів Slinger. Про це повідомив представник компанії Electro Optic Systems (EOS) Метт Джонс, передає ABC.

Систему збирають на промисловому майданчику в Канберрі, вона допоможе Україні краще захищатися від атак російських дронів.

Гармата, встановлена на кузові пікапа, відстежує ціль і є частиною системи озброєння, яка збиває ворожі дрони. Система Slinger призначена для боротьби з безпілотниками за ціною, яку може дозволити собі Україна.

“Проблема в тому, що типи систем, які Україна зараз використовує для боротьби з дронами, занадто дорогі, щоб знищити ціль вартістю 10 000 або навіть 1000 доларів”, – сказав зазначив Джонс.

Нагадаємо, EOS підписала з Україною два контракти на постачання 110 систем Slinger, якими оснастять бронетранспортери М113. Ще 50 систем будуть інтегровані у бронетранспортер Bushmaster.

Slinger створено на базі 30-мм гармати М230FL та 7,62-мм кулемета MAG58. Комплекс здатен вести вогонь одиночними пострілами, а також має режими 100 або 200 пострілів на хвилину з використанням теплового та нічного бачення.

Як відомо, у вересні російські війська застосували рекордну кількість дронів-камікадзе Shahed-136/131 для ударів по території України – 503 одиниці.