ВажливеПолітика

Росії бракує засобів протиповітряної оборони – ГУР

У Росії не вистачає засобів протиповітряної оборони, щоб захистити свою територію.
Про це повідомив у ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

“Вони (російські війська – ред.) можуть перекидати засоби ППО, але події у глибині Росії (обстріли воєнних підприємств – ред.) засвідчують, що у ворога не вистачає засобів протиповітряної та протиракетної оборони, щоб захистити свою територію, і вони змушені перекидати системи ППО з інших напрямків, зокрема Далекосхідного”, – сказав Юсов.

За його словами, це привід замислитися для воєнно-політичного командування Росії, що їм важливіше: розподіляти ППО на тимчасово окупованих українських територіях чи захищати безпосередньо “матушку-Росію”.

Нагадаємо, 1 жовтня у Росії заявили про атаку українських безпілотників на Смоленську область і Краснодарський край. РосЗМІ стверджували, що постраждалих немає, а “дрони вдалося знешкодити”.

ГУР повідомило, що дрони влучили в Смоленський авіазавод з виробництва ракет Х-59, пошкодивши виробництво на підприємстві та порушивши випуск зброї.