ВажливеСоціум

Нічна атака РФ: сили ППО збили усі ворожі цілі

У ніч на 30 жовтня війська РФ атакували територію України 12 ударними БпЛА типу Shahed та двома керованими авіаційними ракетами Х-59. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що пуски ракет було здійснено з ворожих літаків із повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, а Шахеди летіли з південно-східного напрямку – із російського Приморсько-Ахтарська.

“Усі 14 повітряних цілей противника було знищено протиповітряною обороною, зокрема у межах Миколаївської, Херсонської Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Хмельницької та Дніпропетровської областей”, – наголосили військові.

До відбиття повітряного нападу було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська та підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних сил та Сил оборони України.

Раніше повідомлялося, що оборонці з Повітряного командування Схід збили дві російські ракети у небі над Дніпропетровською областю. Внаслідок падіння уламків пошкоджено п’ятиповерхівку, приватний будинок та автомобіль у Дніпровському районі.