ВажливеПолітика

Столтенберг озвучив наміри РФ щодо нового наступу на Україну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Росія сподівається заморозити війну проти України і не шукає миру. Вона хоче виграти час, щоб перегруповатися та підготуватися до нового наступу. Про це Столтенберг заявив у своїй колонці, опублікованій у Financial Times.

За його словами, за останні місяці в Росії мобілізували понад 200 тисяч додаткових військових та продемонстрували готовність нести велику кількість втрат.

“Вони прагнуть отримати більше зброї та боєприпасів від інших авторитарних режимів, таких як Іран. Росія сподівається заморозити війну, щоб дозволити своїм силам перегруповатися, переозброїтися та спробувати розпочати новий наступ”, – зазначив генсек НАТО.

Він додав, що президент України Володимир Зеленський запропонував Росії розпочати виведення окупаційних військ на Різдво як крок до припинення конфлікту, але це категорично відкинула Москва.

“Це Путін розпочав війну. Він може покінчити з цим сьогодні, відвівши свої війська з України. Зараз він не виявляє жодних ознак того, що шукає справжній мир”, – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше він говорив, що бойові дії в Україні можуть вийти з-під контролю та перетворитися на війну між Росією та НАТО.