ВажливеПолітика

Генсек НАТО назвав парадоксальний шлях до миру

Українцям потрібно багато викоякісної зброї. Чим сильнішою Україна буде на полі бою, тим сильнішою буде її позиція за столом переговорів і швидше буде встановлено мир. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на першому засіданні Міжнародного форуму оборонної промисловості в Києві, повідомила пресслужба Альянсу.

“Лише відвага не зупиняє безпілотники, лише героїзм не може перехопити ракети. Україні потрібні потужності, висока якість, велика кількість і швидко”, – сказав Столтенберг, додавши, що “без промисловості немає оборони”.

Зокрема, він високо оцінив винахідливість української оборонної промисловості. За його словами вона впроваджує інновації – “від безпілотників до розмінувань” – з блискавичною швидкістю.

Генсек НАТО додав, що “чим сильнішою буде Україна на полі бою, тим сильнішою буде її позиція за будь-яким столом переговорів”.

“Тож хоч як це парадоксально звучить, але зброя для України – шлях до миру”, – зазначив Столтенберг.

Вказано, що на оборонному форумі були присутні великі оборонні компанії з усього НАТО. Зокрема, в ньому взяли участь представники більш ніж 20 країн.

Раніше стало відомо, що Україна і Франція уклали угоди в галузі ОПК. Вони підписані як з великими виробниками військової техніки, так і з малими підприємствами, що працюють у сферах артилерії, бронетехніки, безпілотників і розмінування.