ВажливеПолітика

США продовжать допомагати Україні – Столтенберг

Сполучені Штати Америки продовжать допомагати Україні тому це в їхніх інтересах. Про це заявив глава НАТО Йенс Столтенберг.

Він зауважив, що на Вільнюському саміті союзники взяли на себе низку зобов’язань щодо підтримки України і мають їх виконувати.

“Усі глави держав і урядів, усі союзники по НАТО пообіцяли підтримати Україну не тільки тому, що перемога президента Путіна стане трагедією для українців, а й тому, що це буде небезпечно для нас”, – сказав генсек.

Столтенберг зауважив, що в інтересах національної безпеки всіх союзників по НАТО, зокрема і Сполучених Штатів, не допустити перемоги російського диктатора Володимира Путіна в Україні.

“І тому я впевнений, що США продовжать надавати підтримку Україні”, – сказав Столтенберг.

Глава НАТО відзначив позицію Німеччини, яка заявила про збільшення підтримки України та зазначив, що інші союзники також збільшать свою допомогу Києву.

Він додав, що “якщо авторитарні лідери стануть безнаказано використовувати військову силу, порушувати міжнародне право, нападати на інші країни і при цьому отримувати те, що хочуть, то світ стане небезпечнішим, а НАТО вразливішим”.

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас “відкрита” до призначення її генеральним секретарем НАТО.

Нагадаємо, США заявили, що будуть і надалі допомагати Україні у її протистоянні РФ, але пакети військової допомоги стануть меншими, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування.