ВажливеПолітика

Столтенберг про наступ ЗСУ: Українці знову перевершили очікування

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в ході контрнаступальних дій ЗСУ успішно відтісняють російських окупантів, поступово вибивають противника з його позицій, та здатні прорватися через деякі укріплені лінії оборони інтервентів. Про це він заявив у коментарі CNN.

Столтенберг дав позитивну оцінку контрнаступу ЗСУ, та наголосив на важливості підтримки України країнами партнерами та союзниками.

“Українці поступово завойовують позиції, а це означає, що вони відтісняють росіян, і можуть прорватися через деякі з цих добре укріплених територій, зокрема завдяки мінним полям”, – зазначив він.

Генсек НАТО також звернув увагу на важкі бої на фронтах, при цьому українці на своєму нелегкому шляху до перемоги “домагаються успіхів, які набирають обертів”.

Він також не погодився з критичними оцінками деяких західних військових та експертів щодо повільних темпів просування Сил оборони України в цій кампанії та додав, що між союзниками з НАТО та з українською стороною “ведеться постійний діалог”.

“Ми побачили, що українці знову перевершили очікування. І ми повинні пам’ятати, що все почалося минулого року з повномасштабного вторгнення РФ в Україну – тоді експерти вважали, що Україна протримається лише кілька днів чи тижнів. Але вони звільнили північ – Київ, схід – Харківську область, територію на півдні – Херсон”, – заявив Столтенберг, додавши, що тепер ЗСУ досягають ще більших успіхів.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що ЗСУ під час наступу у Запорізькій області подолали укріплення так званої “лінії Суровікіна”.