ВажливеСоціум

Гілларі Клінтон профінансує фільм про воєнні злочини РФ в Україні

Продюсерська компанія HiddenLight Productions, однією зі співзасновниць якої є Гілларі Клінтон, профінансує документальний фільм про розслідуванням воєнних злочинів РФ. Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Зокрема, повнометражний фільм назва якого Ластівки повернуться стежитиме за роботою Анни Нейстат – правозахисниці та кандидатки юридичних наук, яка разом зі своєю командою намагається викрити порушення прав людини з боку російських окупантів та притягнути винних до відповідальності.

“Ніщо не може стерти трагічні події в Україні або повернути близьких, але ми сподіваємося, що, показуючи світові важку роботу Анни та її команди й докази, які вони знаходять, цей фільм може сприяти зміцненню миру і відповідальності за руйнівний конфлікт, який продовжує розгортатися там”, – прокоментувала майбутню роботу Гілларі Клінтон.

Відомо, що разом з Анною Нейстат в зону бойових дій в Україні їздила і Лара Ворнер, яка стане режисеркою стрічки.

“Я не вважаю Ластівки повернуться воєнним фільмом. Це справді реальний кримінальний трилер, дія якого відбувається в розпал колосального військового конфлікту. Невпинне прагнення Анни притягнути до відповідальності російських воєнних злочинців вражає, і я вважаю за честь співпрацювати з нею, HiddenLight і фондом, щоб донести цю історію до світу”, – зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що режисер Любомир Левицький готує до релізу стрічку Ми були рекрутами, присвяченому воїнам Третьої окремої штурмової бригади.