ВажливеПолітика

Бельгія надасть Україні від 40 до 50 бронетранспортерів М113 — ЗМІ

Міністерство оборони Бельгії надасть Україні бронетранспортери M113 в кількості від 40 до 50 одиниць. Ці БТРи були зняті з озброєння невідомою країною, а тепер будуть відремонтовані бельгійською промисловістю, повідомляє Army Recognition.

Транспортні засоби, більшість з яких перебувають у хорошому технічному стані, будуть відремонтовані бельгійською оборонною компанією. Ця модернізація означає щонайменше один рік роботи для фірми, яка виступить підрядником. Ймовірно, транспортні засоби будуть доставлені Україні вже у 2023-му році.

“Бельгія була однією з перших країн, яка надала військову допомогу Україні після вторгнення Росії, незалежно від того, була це летальна допомога чи нелетальна. Ми шукаємо рішення, що відповідають на конкретний запит, використовуючи власні оборонні запаси, або у співпраці з бельгійською промисловістю”, – каже Людивін Дедондер, міністр оборони Бельгії.

Посадовець додає, що допомога завжди координується з країнами-партнерами, які входять до Контактної групи з питань оборони України. Новий пакет допомоги повністю відповідає такій логіці.

Раніше повідомлялося, що Рада міністрів Бельгії затвердила 15-й пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть гусеничні бронетранспортери типу M113.