ВажливеСоціум

Airbus запустив інноваційну лінію збирання літаків сімейства A320neo

Європейський авіагігант Airbus офіційно ввів в експлуатацію нову лінію остаточного збирання літаків сімейства A320neo на заводі в Тулузі. Про це пише Rynek Lotniczy.

На виробничій лінії можна збирати будь-які моделі вузькофюзеляжного сімейства, включаючи A321neo, який став найпопулярнішим літаком у лінійці Airbus.

Виготовлення першого повітряного судна вже почалося – ним буде A321neo, який планується зібрати до кінця року.

Лінія розташована в цеху, який раніше використовувався для випуску A380; Airbus припинив виробництво цих літаків надвеликої місткості у 2021 році.

Airbus заявляє, що нова лінія включає “безліч інновацій”, включаючи цифрове управління виробництвом за допомогою смартфонів і планшетів, автоматизовану логістику і легких роботів для стикування секцій.

За задумом Airbus, до 2026 року темпи виробництва літаків сімейства A320neo мають досягти 75 одиниць на місяць.

Для виробництва літаків сімейства A320neo авіабудівник тепер використовує вісім складальних ліній: окрім двох в Тулузі (Франція) і чотирьох в Гамбурзі (Німеччина) Airbus має по одній лінії в Мобілі (США) і Тяньцзіні (Китай). Останні два виробничі майданчики до 2025 додадуть ще по одній лінії.

На всіх 10 складальних лініях можна буде збирати A321neo, на які припадає 60% від загальної кількості замовлень вузькофюзеляжної родини.