ВажливеЗдоров'я

Якщо ви постійно прокидаєтеся вночі ці способи допоможуть вам заснути

Ділимося найпростішими і ефективними методами.

Напевно, кожному знайоме безсоння в тому чи іншому вигляді. Іноді після раптового пробудження заснути не вдається до ранку. Фахівці пропонують кілька способів, якщо вночі вам непросто заснути, інформує Ukr.Media.

Розслабляємо м’язи

Один з найефективніших методів боротьби з безсонням — поступове розслаблення м’язів. Дуже часто ми прокидаємося вночі від м’язових затискачів, які змушують решту ночі провести дивлячись в стелю. Експерти радять наступне — просто стискаємо пальці ніг і різко “відпускаємо”. У тому ж режимі повторіть з м’язами в кожній частині тіла, починаючи зі ступень і закінчуючи верхнім відділом.

Контролюємо стрес

Часто наш мозок не може повністю розслабитися і обробити всю негативну інформацію, яку ми отримуємо за день. В результаті ми можемо час від часу прокидатися серед ночі, а заснути далі вже не виходить. У цьому випадку підійдуть будь-які антистресові техніки, наприклад, медитація або вечірня йога. Головне, домогтися того, що негативні емоції не перебивають бажання відправитися в ліжко.

Провітрюйте приміщення

Важко заснути, якщо ваше спальне місце знаходиться в непровітрюваному і нагрітому приміщенні. Як ми вже говорили, мозку необхідно не тільки розслаблення, а й охолодження. Звичайно, будьте уважні і стежте за тим, щоб не переохолодитися, ідеально, якщо ви відкриєте вікно за пів години до сну — приміщення швидко охолоне і ви отримаєте більше кисню. Що цікаво, з кондиціонером подібний спосіб погано працює.

Ароматерапія

Якщо ви добре переносите різкі запахи, обов’язково спробуйте метод ароматерапії. Найкраще використовувати ефірну олію м’яти або апельсина. Зовсім не обов’язково залишати джерело запаху в кімнаті — швидше за все, у вас розболиться голова і сон взагалі не прийде. Ви можете розбавити пару крапель у ванні, розслабившись не тільки на психологічному, але і на фізичному рівні.