ВажливеПолітика

У Євросоюзі заморозили €12,5 мільярда російських олігархів

У Європейському Союзі заморозили активи російських олігархів на загальну суму близько 12,5 млрд євро, про це заявив австрійським журналістам єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

“У Європейському Союзі наразі заморожено активи російських олігархів на суму 12,5 млрд євро. Таку цифру назвав єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс у середу в розмові з австрійськими журналістами у Брюсселі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця сума є набагато більшою, ніж у Сполучених Штатах, де загалом було заморожено активів російських олігархів на 2,6 млрд євро.

За словами Рейндерса, конфіскація активів олігархів є частиною санкційної політики ЄС проти росії через її загарбницьку війну проти України. Для цього Єврокомісія, зокрема, створила спеціальну робочу групу.

За інформацією єврокомісара, більшість заморожених активів російських олігархів припадає на п’ять країн – членів ЄС. При цьому, він не назвав цих країн.

Рейндерс також зауважив, що є окремі країни, які досі не надали жодної інформації про заморожені російські активи. Він запевнив, що Єврокомісія направить додаткові листи до країн ЄС із запитом на інформацію.

Як повідомлялось, станом на травень в Австрії через війну рф проти України заморозили 254 млн євро активів російських олігархів.

З лютого 2022 року Євросоюз ухвалив шість пакетів санкцій через повномасштабний напад росії на Україну.