Здоров'я

Ось що станеться з вами якщо ви відмовитесь від білого хліба

Відмова від білого хліба і здоби може принести чимало користі для здоров’я людини.

Відмова від вживання хліба з білої пшеничної рафінованої муки може мати чимало плюсів для здоров’я, стверджують фахівці, інформує Ukr.Media.

Лікарі нагадують, що білий хліб і булки належать до продуктів з високим глікемічним індексом. Вживання таких продуктів сприяє різкому зростанню або істотних коливань рівня цукру в крові. З подібними коливаннями тісно пов’язані енергетично тонус і психоемоційний стан людей. Чим більше в раціоні білого хліба, здоби, випічки з білого борошна, тим сильніша схильність нападів втоми, занепаду настрою, дратівливості. Відповідно, відмова від цих продуктів допомагає уникнути подібних проблем.

Крім того, пристрасть до білого хліба асоціюється із зайвою вагою. Відмова від нього сприяє кращому контролю над масою тіла і розміром талії.

“Для здоров’я корисніше їсти продукти, насичені клітковиною — в білому хлібі вона практично відсутня. Замість нього можна вживати цілозерновий хліб або бурий рис, овес”.

Медики підкреслюють, що споживання клітковини з одночасною відмовою від рафінованих вуглеводних продуктів може не тільки зробити людину енергійніше, але також сприяє нормалізації рівня холестерину в крові.