ВажливеПолітика

Греція запропонувала кораблі для вивезення зерна з України – Столтенберг

Влада Греція готова надати кораблі для експорту українського зерна, заблокованого Росією. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції після завершення саміту НАТО в Мадриді.

“Туреччина намагається бути посередником у домовленостях (щодо вивезення зерна, – ред.). Греція заявила, що готова надати кораблі, щоб вивезти зерно з України. Інші союзники залучені до різних дипломатичних зусиль, щоб досягти угоди, яка дозволить кораблям із продовольством вийти з Чорного моря. Також Литва, Румунія та інші країни докладають зусиль, щоб використати наземні можливості та за допомогою залізниці перевезти продовольство наземними шляхами”, – сказав Столтенберг.

За його словами, країни-члени Альянсу координують та обмінюються думками щодо різних зусиль, до яких вони залучені з метою експорту зерна з України.

Столтенберг зазначив, що президент Росії Володимир Путін та Китай поширюють дезінформацію про кризу продовольства у світі.

“Ця криза продовольства не спровокована санкціями країн НАТО, вона викликана війною президента Путіна. І найкращий спосіб припинити кризу продовольства – це припинити війну. І президент Путін може завершити війну завтра шляхом виведення його сил (з України)”, – наголосив генсек Альянсу.

Нагадаємо, минулого тижня Велика сімка закликала Росію розблокувати доступ до українських портів для експорту зерна.