ВажливеПолітика

Дуда: Міжнародні трибунали мають покарати воєнних злочинців за звірства в Україні

Прокурори та слідчі збирають докази злочинів росіян в Україні; винні у звірствах в Україні мають бути покарані у міжнародних трибуналах.

На цьому під час відкриття у польській столиці виставки “Варшава – Маріуполь: міста руїн, міста боротьби, міста надії” заявив 1 серпня президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Ця війна, як і кожна війна в історії, колись закінчиться. Але ті, хто відповідає за ці звірства, масові вбивства, які сьогодні відбуваються в українських містах і селищах, не можуть залишитися безкарними”,- заявив Дуда.

Він підкреслив, що винні у злочинах мають понести за це кримінальну відповідальність.

“Сьогодні це обов’язок цивілізованого світу. Мають бути створені відповідні трибунали, винні мають бути притягнені до відповідальності”, – наголосив польський лідер.

Він назвав позитивним той факт, що на місцях злочинів росіян в Україні активно здійснюються ексгумаційні роботи, працюють прокурори та слідчі, які документують злочини. На його переконання, ці докази буде покладено в основу міжнародного кримінального переслідування російських злочинців.

Як повідомляв Укрінформ, фотовиставка є комплектом із 16 пар фотографій, де поряд із чорно-білою фотографією періоду Варшавського повстання розміщена кольорова фотографія одного зі зруйнованих росіянами українських міст: Маріуполя, Бородянки, Бучі та інших. Усі фотографії підписані польською, українською, англійською, німецькою.

Одним з інформаційних партнерів фотовиставки є Укрінформ. На виставці представлено, зокрема, фотографії фотокореспондентів агентства.

Із 24 лютого росія веде повномасштабну агресію проти України.