ВажливеПолітика

У Конгрес США представлено двопартійну резолюцію, яка засуджує етнічне чищення Азербайджану в Карабаху

Конгресмени Ганна Ешу та Кріс Сміт представили біпартійну резолюцію, яка засуджує етнічне чищення Азербайджану в Карабаху, а також закликали адміністрацію Байдена вжити негайних заходів щодо притягнення Азербайджану до відповідальності за геноцидну агресію.

«Напад Азербайджану на Нагірний Карабах минулого року спричинив руйнування етнічної вірменської громади. Дії Азербайджану відповідають кожному визначенню поняття «етнічне чищення» та мають бути засуджені як такі», — заявила Ешу.

За її словами, резолюція встановлює чіткі факти звірств, вчинених проти вірменського народу, і описує критично важливі кроки, які США мають зробити для досягнення справедливості та притягнення до відповідальності за ці злочини.

Конгресмен Кріс Сміт у свою чергу зазначив, що жахливі злодіяння та етнічне чищення, вчинені Азербайджаном проти вірмен, що живуть у Нагірному Карабаху, не скасовують право вірмен жити на своїй стародавній Батьківщині у мирі та свободі, дотримуватися своїх власних звичаїв і розмовляти своєю рідною мовою.