ВажливеПолітика

Республіканці з Конгресу США показали свій “План перемоги України”

Республіканці розкритикували Адміністрацію президента США Джо Байдена за недостатню допомогу Україні. Вони також вимагають від неї рішучих дій. Про це свідчить документ, який оприлюднили три комітети палати представників Конгресу, що очолюють представники Республіканської партії, повідомляє Укрінформ в четвер, 11 січня.

“Пропонований план перемоги в Україні”, який підписали голови Комітету у закордонних справах Майкл Маккол, комітету у справах збройних сил – Майк Роджерс та комітету з розвідки – Майк Тернер, розробили наприкінці 2023 року. Його мета полягає в тому, щоб “відповісти на критичні питання про підтримку України з боку США і їх союзників і представити план перемоги, в якому ми виграємо, а Росія програє”.

У ньому всього п’ять розділів: “Загроза”, “Пропонований план перемоги”, “Нагляд”, “Розподіл підтримки” та “Хронологія смертельних зволікань Байдена з наданням зброї Україні”.

“Росія і альянс, що складається з Китаю, Ірану і його муртадів (таких як ХАМАС і “Хезболла”) і Північної Кореї, працюють разом, щоб підірвати американські інтереси в усьому світі. Їх метою є ослаблення економіки США, розпад ключових альянсів і встановлення нового світового порядку тоталітаризму. З часів Другої світової війни США не стикалися з більш небезпечним набором супротивників”, – ідеться в документі.

Конгрес США несе відповідальність за захист свободи від таких країн, як Росія, Китай та Іран.

“Мантра Байдена про підтримку України “стільки, скільки буде потрібно”, – програшна стратегія”, – заявили республіканці

Республіканці Палати представників наполягають на тому, що Байден повинен представити заслуговує довіри план перемоги і надати Україні зброю, необхідну для її досягнення якомога швидше, адже будь-яке зволікання – це життя українців і американських платників податків.

Шлях до перемоги для України:

– надання їй критично важливої зброї;
– посилення санкцій проти режиму Путіна;
– передачі Україні 300 мільярдів заморожених російських суверенних активів.

Конгресмени вказали на необхідність контролю за американською допомогою, при цьому вони визнали, що перевірки не виявили порушень.

Американські політики вважають, що документ “забезпечить Україні можливість домогтися необхідних успіхів на полі бою, щоб змусити Путіна сісти за стіл переговорів”.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

Крім того, 27 грудня США оголосили про надання Україні останнього у 2023 році пакета військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів.