ВажливеПолітика

Путін воюватиме до самої смерті – Кулеба

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін буде вести різні війни, поки не помре. Говорити з ним немає ніякого сенсу. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на дискусії у Давосі, повідомляє Укрінформ.

“Путін чітко сказав два дні тому: “Ми не збираємося віддавати те, чого ми досягнули”. Який сенс говорити з ним?… Я думаю, що він буде вести різні війни, доки не помре. Нам просто треба зрозуміти одне: ми – не лише українці, а й люди, які захищають певні правила – несемо історичну відповідальність за те, щоб виграти цю війну”, – сказав він.

Кулеба також порівняв війну з Росією із боротьбою з пандемією і підготовкою до нових вірусів.

“Не можна перестати боротися з пандемією, тому що “ми втомилися від того, щоб придумувати нові вакцини”. Ви ж не кажете: “Ну, все! Я більше не буду цим займатися! Я втомився викидати гроші”. На кону життя людства та у цій війні на кону світовий порядок, яким ми його знаємо. Тому ми повинні інвестувати знову і знову, адже це робить і ворог”, – заявив міністр.

Нагадаємо, напередодні Путін заявив, що державність України може зазнати “непоправного удару”, якщо війна буде тривати. Свою чергу президент України Володимир Зеленський наголосив, що український народ ніколи не пробачить Путіну.