ВажливеПолітика

Україна розвиває новий шлях експорту – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна зацікавлена у відновленні функціонування Чорноморської зернової ініціативи, та водночас має намір розвивати альтернативний шлях експорту агропродукції, яким уже скористалися два судна. Про це він сказав на спільному з французькою колегою Катрін Колонна брифінгу в Парижі, передає Укрінформ.

“Ми як держава продемонстрували, що є альтернатива домовленостям із Росією. Є безпечний морський шлях, яким із українських портів вийшло два кораблі. Цей шлях не буде заручником російського шантажу”, – зазначив Кулеба.

За його словами, цей шлях може бути розвинений і зміцнений. Дане питання він обговорив із главою МЗС Франції.

Глава МЗС Франції Катрін Колонна наголосила, що французька підтримка України посилюватиметься і триватиме доти, доки не буде зупинено у агресію РФ.

“Франція надаватиме Україні підтримку в усіх напрямках: політичному, економічному, гуманітарному, дипломатичному і, звичайно ж, військовому – щоб допомогти Україні забезпечити своє легітимне право на оборону. Ця підтримка не лише продовжуватиметься, а й посилюватиметься. Вона триватиме стільки, скільки це буде потрібно для того, щоб завдати поразки російській агресії”, – зазначила вона.

Нагадаємо, Єврокомісія працює над збільшенням спроможності “коридорів солідарності” до 15 вересня, коли мають бути припинені обмеження щодо експорту українського збіжжя у п’ять країн.

Як повідомлялося, Україна експортує зерна більше, ніж минулого року.