ВажливеПолітика

Допомога Україні: Байден заявив про лідерство США

Ухвалення Палатою представників Конгресу США законопроєктів про іноземну допомогу надсилає світу “чіткий сигнал” про лідерство Америки. Таку заяву зробив президент США Джо Байден, повідомляє телеканал CNN у суботу, 20 квітня.

“Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування інтересів нашої національної безпеки і надіслали чіткий сигнал про силу американського лідерства на світовій арені. У цей критичний момент вони об’єдналися, щоб відповісти на заклик історії, прийнявши вкрай необхідне законодавство з національної безпеки, за яке я боровся місяцями”, – сказав Байден.

Як відомо, тепер законопроєкт про допомогу Україні повинен затвердити Сенат.

“Я закликаю Сенат швидко відправити цей пакет мені на стіл, щоб я міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю і техніку в Україну для задоволення її невідкладних бойових потреб”, – додав Джо Байден.

Нагадаємо, сьогодні Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт про надання майже $61 млрд допомоги Україні. Більша частина цієї величезної суми піде на військову підтримку.

Також конгресмени схвалили арешт заморожених активів Росії. Україна може розраховувати на суму до 8 млрд доларів.

Раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон вже готує зброю до відправки в Україну. Дека техніка може потрапити на поле бою за лічені дні.