ВажливеСоціум

“Зло програє”: Зеленський привітав з Різдвом

Президент Володимир Зеленський у Святвечір привітав українців з Різдвом Христовим. Відеозвернення оприлюднено у неділю, 24 грудня.

За словами глави держави, уже другий рік Різдво в Україні має “інший настрій, контекст, інший присмак”. Тому головним проханням у молитві на Святвечір буде те, щоби повернулися живими захисники України і щоб вони повернулися переможцями.

“Молимося за завершення війни. Молимося за перемогу. Робитимемо це й сьогодні. Де б не були. Де б не зустрічали Різдво Христове. Сьогодні всі українці – разом. Усі ми зустрічаємо Різдво разом. В одну дату, як одна велика родина, як одна нація, як одна, єдина країна. І сьогодні як ніколи сильною буде наша спільна молитва. Народна молитва. Сьогодні вона об’єднає мільйони голосів – як ніколи багато до цього. І лунатиме сьогодні, без часової різниці у два тижні. І лунатиме разом із Європою та світом”, – зазначив президент.

За словами Зеленського, період напередодні Різдва є “часом найдовших ночей у році”.

“Але вже завтра день починає зростати, світло починає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програє. І зрештою темрява програє. Зло програє. Сьогодні – це наша спільна мета, спільна наша мрія, і саме за це сьогодні – наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. За день, коли всі ми зможемо зібратися вдома в мирний рік мирного Різдва. І скажемо одне одному: “Христос народився!”, – додав глава держави.

Президент побажав українцям перемоги і миру, а також надії, віри, любові та достатку.