ВажливеПолітика

Зеленський пояснив, від чого залежить перемога

Співпраця України з країнами вільного світу відіграє вирішальну роль у питанні перемоги у війні з російськими агресорами. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час засідання міністрів закордонних справ держав-членів Євросоюзу в Києві, повідомила пресслужба Офісу президента.

“Постійно потрібні нові оборонні та дипломатичні, політичні та інтеграційні, економічні та санкційні кроки, які робитимуть сильнішими наші спільні позиції. Що більше буде нашої активності, нашого лідерства, наших ініціатив, то менше буде шансів у Росії на адаптацію до нашого спільного тиску”, – зазначив Зеленський.

Серед таких важливих кроків, які мають бути зроблені, президент України назвав:

активність в оборонній підтримці України та захисті життя (постачання зброї, снарядів, розширення спектра підготовки українських воїнів і збільшення спільних виробничих потужностей ОПК);
залучення якнайбільше світових лідерів і держав до реалізації Формули миру;
приєднання ще семи держав ЄС до безпекових гарантій для України на шляху до НАТО.
Зеленський також згадав активізацію роботи щодо нового санкційного пакета Євросоюзу проти Росії та розширення санкцій проти Ірану

Він нагадав про необхідність початку вже цьогоріч перемовин щодо членства України в ЄС, затвердження інституціями Євросоюзу фінансового інструменту для України – Ukraine Facility, а також прискорення роботи в ЄС щодо спрямування заморожених російських активів на фінансування відновлення в Україні завданих війною руйнувань.

“Я впевнений, що Україна та весь вільний світ здатні перемогти в цьому протистоянні. Але наша з вами перемога прямо залежить від нашої з вами співпраці: що більше буде наших із вами сильних та принципових кроків, то швидше закінчиться ця війна. Справедливо закінчиться. Відновленням нашої територіальної цілісності та надійним гарантуванням миру для всієї Європи”, – резюмував президент.

Нагадаємо, Росія дуже сподівається, що Захід “втомиться” надавати допомогу Україні. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков.