ВажливеСоціум

В Україні запустили один з найдовших тимчасових мостів

У Чернівецькій області відкрили рух 120-метровим мостом через річку Прут, який є одним із найдовших тимчасових мостів, зведених з початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це повідомила пресслужба Міністерства відновлення.

Тимчасова переправа на дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з’явилася замість основного мосту, який був визнаний аварійним і наприкінці 2021 року демонтований.

Для її зведення були використані мостові конструкції, передані управлінням державних доріг Норвегії.

Проїзд переправою дозволений легковому транспорту та вантажівкам загальною масою 35 тонн.

Дорога Т-26-07 веде до пунктів пропуску на кордоні з Румунією, зокрема, Порубне-Сірет та Красноїльськ – Вікову де Сус. Облаштування мосту дозволяє суттєво покращити логістичний зв’язок з державами Європейського Союзу.

Також забезпечується пряме сполучення між населеними пунктами Глиниця та Дубівці Мамаївської громади. Раніше жителям цих населених пунктів доводилося об’їжджати 70 кілометрів, щоб дістатися місця призначення.

Окрім цього, тимчасова переправа розвантажує автошляхи М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече та Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига.

Нагадаємо, днями у Тячівському районі Закарпатської області обвалився міст. В результаті постраждали п’ятеро людей, серед них двоє дітей.
Міст через річку Тересва був збудований 1957 року. З того часу він жодного разу капітально не ремонтувався. З 2018 року споруда перебувала в аварійному стані. Нею було заборонено проїжджати транспортним засобам, вагою понад сім тонн.