ВажливеСоціум

USAID виділяє $500 тис. на інноваційні проекти у сфері кібербезпеки

Мінцифри і проект USAID “Кібербезпека критично важливої інфраструктури України” запроваджують грантову програму на загальну суму 500 тисяч доларів на інноваційні проекти у сфері кібербезпеки. Про це повідомляє Урядовий портал.

Повідомляється, що стартапи, розробники та компанії можуть запітчити креативні рішення у сфері кіберзахисту й отримати фінансування на втілення своїх ідей.

“Грант USAID – це можливість реалізувати власне рішення, яке допоможе захистити критичну інфраструктуру та здобути перевагу над ворогом у кіберпросторі. Вдячний партнерам за підтримку наших ініціатив”, – зазначив віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Першими отримали можливість запітчити свої ідеї учасники ІТ Арени. Повідомляється, що один розробник зможе отримати близько 50 тисяч доларів на впровадження ідеї у сфері кіберзахисту.

“Україна уже довела свій цифровий потенціал на світовій арені. Агентство США з міжнародного розвитку віддане ідеї допомагати українським стартапам перетворити новаторські ідеї в готові для ринку рішення, які здивують весь світ. Пишаюся тим, що USAID та Міністерство цифрової трансформації матимуть змогу надати імпульс найкращим та найяскравішим ідеям у сфері кібербезпеки. Це зміцнить кібербезпеку не лише в Україні, а й у всьому світі”, – сказав директор Місії USAID в Україні Джим Хоуп.

Раніше повідомлялося, що учасники Рамштайну створили ІТ-коаліцію для України.