ВажливеСоціум

Українські тролейбуси “Дніпро” на базі кузовів МАЗ виготовлятимуть із використанням кузовів іншого виробника

У виробництві тролейбусів не використовуватимуть кузови МАЗ та комплектуючі, виготовлені суб’єктами господарювання, щодо яких запроваджено санкції.

Українські тролейбуси “Дніпро”, які збираються на Південному машинобудівному заводі на базі кузовів МАЗ, надалі виготовлятимуть із використанням кузовів іншого виробника.

Про це пише ЦТС з посиланням на Ліга Бізнес.

“Безумовно, у подальшому виробництві тролейбусів “Дніпро” не використовуватимуться кузови МАЗ та інші комплектуючі, виготовлені суб’єктами господарювання, щодо яких запроваджено санкції Україною чи Європейським Союзом. На сьогоднішній день ми впроваджуємо альтернативні технічні рішення: плануємо виробляти тролейбуси “Дніпро” на базі кузовів іншого виробника”, – повідомив їх постачальник, торговий дім “Літан”.

Наразі компанія завершує контракт на виробництво 40 тролейбусів “Дніпро” для Миколаєва, в яких використовуються білоруські кузови МАЗ203Т. Усі вони були придбані та ввезені до України до 2022 року.

“Частина тролейбусів “Дніпро-Т203″, які залишилося поставити до Миколаїва, повністю готові для доставки покупцю”, – заявили в компанії.