ВажливеСоціум

Україна та Північна Македонія домовились про “транспортний безвіз”

Щоб скористатися “транспортним безвізом”, у перевізників має бути сертифікат виробника або уповноваженої установи для підтвердження класу екологічності не менше Євро-3.

Між Україною та Північною Македонією діятиме “транспортний безвіз”. Він передбачає скасування дозволів щодо виконання двосторонніх та транзитних перевезень для транспортних засобів стандарту Євро-3 та вище.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання українсько-македонської Змішаної Комісії з міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів, яке відбулося у столиці Північної Македонії Скоп’є.

Було також досягнуто згоди про основні умови бездозвільного проїзду та внесення змін до двосторонньої Угоди.

“Розширюємо список країн, з якими лібералізуємо транспортні перевезення. Створення умов для ефективної роботи наших перевізників – одне з ключових завдань Міністерства. “Транспортний безвіз” вже діє з Європейським Союзом, у березні його було продовжено до червня 2024 року. Ми не зупиняємось, тривають відповідні перемовини з іншими країнами”, – підкреслив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Щоб скористатися “транспортним безвізом”, у перевізників має бути сертифікат виробника або уповноваженої установи для підтвердження класу екологічності не менше Євро-3.

Зазначається, що Україна та Північна Македонія домовилися вдвічі збільшити квоту дозволів для виконання перевезень до третіх країн на нинішній та наступний рік. А також узгодили порядок дії цих дозволів. Вони можуть бути використані як в прямому, так і в зворотньому напрямку.

Такий вид дозволів дійсний для транспортних засобів будь-якої категорії екологічності.