ВажливеСоціум

Україна буде в топі за авіапоказником – Зеленський

Україна буде в топі найсильніших держав світу за бойовим авіаційним показником після отримання винищувачів F-16. Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до учасників VІ Міжнародного ветеранського форуму.

“За результатом візитів протягом цих днів, є щонайменше чотири нових оборонних пакети від наших партнерів, а основне, чого ми досягли, – це відкриття для нашої держави постачання F-16. Ми домовилися про конкретну кількість першого постачання літаків від двох держав – Нідерландів і Данії. І працюємо над іще більшим результатом”, – сказав президент.

Зеленський розповів, що зустрівся з нашими військовими, які вже почали тренування в Данії. Також українці почнуть навчання в інших країнах авіаційної коаліції.

“Всі наші воїни неба мотивовані максимально, щоб якнайшвидше використати нові для нашої держави бойові літаки. За бойовим авіаційним показником Україна буде в топі найсильніших держав світу. Це означає те, що вдасться зберегти більше життів наших людей – і військових, і цивільних”, – наголосив глава держави.

Нагадаємо, днями Нідерланди оголосили, що дадуть Україні 42 винищувача F-16. У свою чергу Данія надасть 19 літаків, з них шість – вже до кінця поточного року.

Раніше США офіційно схвалили передачу літаків F-16 Україні від Данії та Нідерландів.