ВажливеНаука

У Пентагоні обдумують виробництво гіперзвукової зброї за допомогою 3D-друку

Пентагон вивчає можливість застосування технології 3D-друку для виробництва військової техніки та озброєнь. Про це повідомив заступник директора програми виробничих технологій міністерства оборони США Кіт ДеВріс, передає Defense News.

За його словами, технологія 3D-друку зробила величезний стрибок за останні кілька років та відкрила нові можливості для створення нової зброї та компонентів.

“Рухові установки з прямоточним повітряно-реактивним двигуном, які є основою гіперзвукових систем, вимагають складних камер, виготовлення яких може виявитися важким. Але 3D-друк цих компонентів відкриває виробникам гіперзвукової зброї деякі фантастичні можливості”, – заявив ДеВріс.

Він додав, що така технологія виробництва особливо корисна при розробці нових систем, дозволяючи виконувати прототипування набагато швидше, ніж у традиційних виробничих процесах. Вона також може використовуватися для створення “одноразових” запасних частин для ремонту літаків або інших систем, яких інакше довелося б довго чекати, поки змінний компонент пройде через повільний ланцюжок поставок.

Нагадаємо, Україна отримала 3D-принтери для друку запчастин.

Раніше повідомлялося, що перша у світі легка метанова ракета-носій Terran 1, 85% компонентів якої створені на 3D-принтері, не змогла вийти на заплановану орбіту через відмову двигуна другого ступеня.