ВажливеСоціум

У Китаї перетворюють пасажирські літаки на вантажні

Китайська корпорація комерційних літаків COMAC передала компанії-авіаперевізнику перші два вантажні авіалайнери, переобладнані з пасажирських літаків ARJ21 Xiangfeng. Про це повідомляє Xinhua.

Повідомляється, що переобладнаний літак має проєктне максимальне корисне навантаження 10 тонн і дальність польоту близько 2800 кілометрів і призначений передусім для перевезення вантажів, пошти та експрес-відправлень на внутрішніх і коротких міжнародних маршрутах.

На кінець минулого року китайськими та іноземними авіаперевізниками експлуатувалося близько 100 літаків ARJ21. Програму переобладнання пасажирського літака ARJ21 у вантажний COMAC розпочала ще в травні 2020 року, а в січні цього року отримала від Управління цивільної авіації Китаю схвалення його льотної придатності.

Фахівці прогнозують комерційний успіх вантажного ARJ21, який може створити серйозну конкуренцію традиційним виробникам авіалайнерів такого класу на ринках малотоннажних та спеціалізованих вантажних перевезень, у тому числі, у високогірних регіонах.

Раніше повідомлялося, що літаки в РФ виконали 2000 рейсів із зношеними запчастинами.