ВажливеСоціум

У ДТЕК заявили про розробку нових газових родовищ

Енергохолдинг ДТЕК почне буріння нових свердловин на газових родовищах, ліцензії на які нещодавно були придбані. Про це сказав генеральний директор компанії Максим Тимченко в інтерв’ю Forbes.

“Цього року ми починаємо бурити на ліцензіях, які нещодавно купували. Наприклад, у листопаді 2022-го ми придбали ліцензію на Майорівську площу за 1,1 млрд грн. Це велика ціна, але це важливо, бо гроші йдуть у бюджет країни під час війни”, – сказав він.

Очільник ДТЕК наголосив, що зараз на діючих свердловинах компанії спостерігається природне падіння видобутку на 15-18% і єдиний спосіб компенсувати спад – це розробка нових родовищ.

Тимченко зазначив, що завдяки тому, що НАК Нафтогаз почав викуповувати газ, у приватних компаній з’явилась ліквідність, щоб виконувати інвестпрограми.

За його словами, ДТЕК планує у 2023 році інвестувати у видобуток газу $120-130 млн, і 70% цих коштів буде задіяно в розробі нових родовищ для підтримки газовидобутку.

Раніше у ДТЕК розповіли, як готують енергосистему України до наступної зими. Компанії потрібно витратити на плановий ремонт енергоблоків 3,5 млрд гривень, а на відновлення після масованих обстрілів необхідно близько 5 млрд гривень.

Також у ДТЕК заявляли про збільшення генерації на ТЕС на 30%. Компанія відреагувала на суттєве збільшення споживання електроенергії через літню спеку.