ВажливеСоціум

Голова ЄЦБ заявила про достатні запаси газу в Європі

Єврокомісія вирішила призупинити фінансування проєктів розвитку для Палестини після нападу бойовиків руху ХАМАС на Ізраїль. Про це повідомив комісар з питань сусідства та розширення ЄС Олівер Варгеї в Twitter.

“Масштаби терору і жорстокості проти Ізраїлю та його народу є переломним моментом. Тут не може бути бізнесу як зазвичай. Як найбільший донор палестинців, Єврокомісія переглядає весь свій портфель проєктів розвитку на загальну суму 691 млн євро”, – написав він.

Також Єврокомісія негайно призупиняє виплати за наявними проєктами для Палестини. Будуть переглянуті всі проєкти та переоцінений весь бюджетний портфель. А нові пропозиції щодо фінансування допомоги палестинцям відкладені до “подальшого повідомлення”.

“Зараз треба зайнятися основами миру, толерантності та співіснування. Підбурювання до ненависті, насильства та прославляння терору отруїли свідомість надто великої кількості людей. Нам потрібні дії, і вони потрібні нам зараз”, – додав Варгеї.

Також стало відомо, що 10 жовтня Євросоюз проведе екстрене засідання міністрів закордонних справ через події в Ізраїлі.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь армія Ізраїлю оголосила про початок операції Залізні мечі і атакувала об’єкти угруповання в секторі Газа.

За останніми даними з обох сторін загинули майже 1400 осіб, поранені ще понад 5500.