ВажливеПолітика

У Держдепі розповіли, чого Україні очікувати від саміту НАТО

Україна може отримати більш чітку підтримку від країн Північноатлантичного альянсу під час саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. Про це заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час Київського безпекового форуму.

“Я думаю, що у Вільнюсі Україна може очікувати чіткішого висловлення того, що ми вже говорили. Що ми підтримуємо Україну, яка все більше стає демократичною та сильною. І ми підтримуємо її у довгостроковій перспективі – як кожна окрема країна-член Альянсу, так і колективно”, – сказала вона.

Нуланд зазначила, що НАТО вже співпрацює з Україною у сфері розвідки та кібербезпеки, і результати такої співпраці будуть помітними для нашої країни.

Саміт НАТО заплановано на 11-12 липня 2023 року у Вільнюсі.

Нагадаємо, напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер заявив, що приєднання України до НАТО не відбудеться, поки триває війна, але шлях до членства в майбутньому відкритий.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна робить усе можливе, щоб на саміті НАТО у Вільнюсі було прийняте таке рішення, яке “спрацює” для нашої держави.