ВажливеСоціум

У червні Україна виробила більше снарядів, ніж за весь попередній рік

У червні поточного року Україна виробила більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж протягом всього минулого року. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв’ю Bloomberg.

Однак, він пояснив, що це пояснюється тим, що у 2022 році було випущено мало снарядів.

“Я б не сказав, що ми такі великі молодці, що змогли збільшити виробництво боєприпасів за три місяці. У 2022 році ми виробили так мало”, — наголосив міністр.

Камишін відмовився надавати конкретні цифри щодо того, наскільки більше снарядів було вироблено в червні порівняно з 2022 роком. Однак, він зазначив, що попереду довгий шлях щодо збільшення виробництва боєприпасів.

Видання пише, що постачання зброї в Україну з боку США та їх союзників продовжує бути головним напрямком підтримки під час війни Росії проти України, проте Київ активно працює над розвитком власного виробництва, щоб зменшити залежність від зовнішньої допомоги. У майбутньому Камишін має намір зробити Україну великим експортером зброї, заявивши, що його мета – зробити Україну “арсеналом вільного світу”.

Нагадаємо, 7 липня США офіційно оголосили про надання нового пакета військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, до якого увійшли зокрема вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM), або касетні снаряди.