ВажливеСоціум

Названа кількість відремонтованих енергоблоків АЕС

Під час цьогорічної літньої ремонтної кампанії було відремонтувано шість атомних енергоблоків. Ще три – перебувають у ремонті. Про це повідомив Енергоатом у п’ятницю, 1 вересня.

“Вже шість атомних енергоблоків, п’ять із яких – “тисячники”, вже підключені до енергомережі після планових ремонтів. Ремонт іще трьох триває і буде завершений найближчим часом”, – йдеться у повідомленні.

При цьому вказано, що 31 серпня, на п’ять днів раніше запланованого терміну, з ремонту був виведений черговий енергоблок потужністю 1000 МВт однієї з АЕС.

У компанії нагадали, щоцьогорічна ремонтна кампанія є наймасштабнішою в історії України, й українські атомники впевнено демонструють у ній свої професійність і незламність.

Раніше стало відомо, що США передали Україні потужні генератори для АЕС. Мова йде про дизельні генератори потужністю 2,2 МВт.

Також повідомлялося, що Україна застрахувала усі чотири АЕС на 2 млрд гривень. У разі підриву росіянами Запорізької АЕС країна зможе отримати страхову компенсацію після звільнення станції.