ВажливеСоціум

На Придніпровській залізниці відремонтували 86 км колії за 6 місяців 2023 року

Зусилля колійників були також зосереджені на відновленні пошкодженої в результаті військових дій залізничної інфраструктури в Дніпровському та Запорізькому регіонах.

В регіональній філії “Придніпровська залізниця” АТ “Укрзалізниця” у першому півріччі 2023 року відремонтували 86,3 км колії та 44 стрілочні переводи.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію філії.

Зокрема, за шість місяців на залізниці капітальним ремонтом відновили 33,9 км колії, середнім – 52,4 км. Було капітально відремонтовано 25 стрілочних переводів, решті виконали середній ремонт.

Проведені ремонтні роботи дозволили відкрити для руху 58 колій та 86 стрілочних переводів, підвищити швидкість курсування поїздів на окремих ділянках та напрямках.

Зазначається, що зусилля колійників були також зосереджені на відновленні пошкодженої в результаті військових дій залізничної інфраструктури в Дніпровському та Запорізькому регіонах.

Окрім того, в січні-червні було виконано значні обсяги ремонтних робіт на трьох прогонах металевого мосту №5 через річку Дніпро, що в м. Дніпро.

“Заміна дерев’яних брусів на залізобетонні плити безбаластного мостового полотна зменшить експлуатаційні витрати на утримання мосту, збільшить строк його експлуатації, крім того дозволить відмінити обмеження швидкості на напрямку П’ятихатки-Чаплине, де курсують швидкісні поїзди Інтерсіті+ та підвищить безпеку залізничного руху”, – йдеться в повідомленні.

У ремонтних і відновних роботах, роботах з поточного утримання колії були задіяні працівники й техніка регіональної філії “Придніпровська залізниця”, філій “Центр з будівництва та ремонту інженерних споруд” і “Центр з будівництва та ремонту колії” АТ “Укрзалізниця”.