ВажливеСоціум

Чеський перевізник запускає другий залізничний маршрут до України

Чеський залізничний оператор RegioJet повідомив, що з 27 березня запускає другий маршрут до України через Словаччину до Чопа на додаток до наявного через польський Перемишль.

Зазначається, що з урахуванням пересадки в Чопі, тривалість поїздки з Праги до Києва становитиме приблизно 22 години, можливі варіанти як зі спальними місцями, так і без, а також опція спеціальних спальних купе для жінок і дітей.

Вагони з Чопа прямуватимуть у складі поїзда Прага-Кошице, що складається з 18 вагонів. Виїзд із Чопа або Праги – у другій половині дня.

Тривалість подорожі на цьому сегменті – близько 13 годин. Вартість квитків варіюється від EUR18,9 до EUR67,9 з урахуванням харчування.

За словами власника RegioJet Радима Янчура, рейс Чоп-Прага матиме три вагони на 140 місць, із них 80 – у спальних вагонах, 60 – у вагонах із сидячими місцями. RegioJet отримуватиме доходи від перевезень, але вноситиме для “Укрзалізниці” плату за доступ до інфраструктури, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше повідомлялося, що у березні почне курсувати потяг Чоп-Прага. Рейси виконуватиме чеський перевізник RegioJet, із яким уклала контракт Укрзалізниця.

Нагадаємо, Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків на поїздки в Австрію.