ВажливеСоціум

Конкурент Twitter: Meta запустила застосунок Threads

Компанія Meta запустила Instagram Threads, що має стати конкурентом Twitter. Застосунок вже доступний в Google Play та App Store. Про це повідомляє прес-служба Meta.

Це нова програма, над якою працювала команда Instagram, для обміну текстовими повідомленнями. Інтерфейс Threads нагадує Twitter.

Застосунок нині доступний у більш ніж 100 країнах, зокрема й в Україні, для iOS і Android користувачів.

Користувачі Threads можуть авторизуватись через свій обліковий запис Instagram, і робити публікації до 500 символів, при цьому використовуючи посилання, фотографії та відео тривалістю до 5 хвилин.

Застосунок загалом схожий на свого конкурента Twitter. У ньому користувачі також можуть писати як окремі пости, так і створювати ряд обʼєднаних однією темою повідомлень.

У Threads можна налаштувати приватність власних публікацій, щоб відповідати на них могли тільки люди, за якими користувач стежить або ж згадані профілі чи будь-який користувач.

Застосунок нині на доступний на території країн-членів ЄС нормативну невизначеність щодо використання персональних даних службою.

Очільник корпорації Meta Марк Цукерберг прийняв виклик власника Twitter Ілона Маска “з’ясувати стосунки” в бою без правил.

Маск запросив Цукерберга на ринг після того, як у мережі з’явилася інформація про наміри Meta запустити програму – конкурента Twitter.