ВажливеНаука

G7 узгодила загальні принципи для творців штучного інтелекту

Країни G7 узгодили загальні принципи, які повинні виконувати розробники штучного інтелекту (ШІ), включаючи впровадження системи маркування створеного за його допомогою контенту. Лідери країн “сімки” опублікували із цього приводу заяву.

“Ми, лідери G7, підкреслюємо інноваційні можливості та потенціал просунутих систем штучного інтелекту… Ми також визнаємо необхідність управління ризиками та захисту окремих осіб, суспільства та наших спільних принципів, включаючи верховенство права та демократичні цінності”, – йдеться в повідомленні

Члени G7 закликають розробників штучного інтелекту розробити та впровадити механізми посвідчення контенту та встановлення його походження у випадках, де “це технічно можливо”, в тому числі шляхом використання водяних знаків та “інших методів, дозволяють користувачам ідентифікувати контент, створений ШІ”.

Творців ШІ закликають вживати заходів для виявлення та зниження ризиків протягом усіх етапів розробки, виявляти та усувати вразливості, а також “інциденти та моделі неправильного використання”.

Розробники ШІ, як зазначається, мають інвестувати у створення систем контролю безпеки, надавати пріоритет вивченню способів зниження “соціальних ризиків та ризиків для безпеки”, а також методів пом’якшення наслідків таких ризиків.

Країни G7 закликають розробників сприяти створенню та прийняттю міжнародних технічних стандартів, а також впровадити заходи захисту персональних даних та інтелектуальної власності.