ВажливеПолітика

Деокупація Криму безальтернативна – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський під час першого проведення на офіційному рівні Іфтара за участю військовослужбовців-мусульман, представників дипкорпусу та меджлісу кримськотатарського народу заявив, що деокупація Криму від російських загарбників безальтернативна. Про це 7 квітня повідомляє Укрінформ.

“На землі Криму зараз під російським триколором панує зло, приниження, репресії, вбивства, війна. Але там, де почався шлях зла, саме там на нас чекає, я впевнений, і перемога, перемога над цим злом. Деокупація Криму безальтернативна не лише для України, а для всього світу. І я впевнений у цьому”, – наголосив глава держави.

За словами Зеленського, звільнення Криму потрібне для порядку у світі, заснованому на конвенціях та статуті ООН, а не “на кримінальних звичках убивць, ґвалтівників, грабіжників, які Росія намагається поширити”.

Президент закликав усі країни поважати територіальну цілісність та суверенітет України.

Глава держави пояснив, що коли Україна повернеться до Криму, тоді світу повернеться спокій, бо за його словами, агресор програє.

“Все інше може тільки розпалити бажання Росії воювати. Нехай агресор відчуває на собі, що нікому не дозволено ламати життя народів і обкрадати народи, нікому не дозволено поширювати по світу зло, руїни”, – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росія буде змушена залишити захоплений раніше Кримський півострів, оскільки Збройні сили України підійдуть до нього впритул.