ВажливеСоціум

Блакитний Місяць: коли можна спостерігати за рідкісним явищем

В ніч на 31 серпня, можна буде побачити черговий повний місяць, який до того ж буде Блакитним. Щоб його побачити треба буде дивитися просто на схід одразу після заходу сонця. Про це повідомляє Space.

Зазначається, що Блакитний Місяць є відносно рідкісним астрономічним явищем, і такий повний місяць називають саме так, коли він є третім повним місяцем у сезоні, де є чотири такі самі події замість трьох.

Поява цього явища буде вже другим повним місяцем серпня (перший був на початку місяця, а саме першого числа, і це дало змогу зробити чудові астрофотографії з усього світу).

Крім того, цей Блакитний Місяць також є супермісяцем, тобто він збігається з перигеєм, точкою на орбіті Місяця, коли вона знаходиться найближче до Землі. Для спостерігачів на землі це означає, що він здаватиметься трохи більшим та яскравішим ніж за звичайний. Однак, якщо його яскравість ще можна побачити неозброєним оком, то збільшення розміру ви навряд чи помітите.

Разом із цим явищем можна буде спостерігати за появою в небі Сатурна, який візуально буде розташований поруч із супутником Землі. Цей газовий гігант буде видно трохи вище і правіше Місяця.

Раніше повідомлялося, що з’явилися перші знімки з індійської місії Чандраян-3, зроблені після історичного приземлення зонда на Місяць.